DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Pizzadeeg

Hoeveelheid 

1 persoon 

Ingrediënten 

  • 159 gr Bloem (280 tot 350 W sterke bloem)
  • 84 g koud water 
  • 3,2 g Zonnebloem of olijfolie en zout 
  • 1 g droge gist 

Bereidingswijze 

Meet de ingrediënten nauwkeurig af en doe deze allen in een mengkom. Kneed de ingrediënten met de keukenrobot totdat je een vast deeg krijgt.  

Haal het deeg uit de keukenrobot en maak hiervan een bolletje. Bol het deeg verder op naar één zijde zodat dit mooi opgespannen is.  

Plaats het deeg in de koelkast voor ongeveer 20 uur. Zorg ervoor dat het deeg voldoende ruimte heeft om te rijzen.  

4 uur voor dat je een pizza wil maken haal je het deeg uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen op een donkere plek. Je kan dit ook in je keuken doen, maar dek het deeg dan af met een keukenhanddoek.