Groentelasagne met Kalkoenreepjes
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
Saus:
- 400 ml halvolle melk
- 150 ml Volle yoghurt
- 1,5 EL bloem
- 1,5 EL boter
- 5 EL geraspte parmezaanse kaas
- Peper en zout
Lasagne:
- 300 g zoete aardappel
- 1,5 courgette
- 500 g Spinazie
- 50 g parmezaanse kaas
- geraspte mozarella (of 1 bol mozarella)
- 400 g kalkoenfilets
- 1 ei
- boter
- peper en zout
Bereidingswijze
Saus
- Smelt de boter in het steelpannetje
- Voeg de bloem toe bij de gesmolten boter en roer goed met de garde
- Laat even bakken tot je een koekjesgeur hebt
- Voeg de melk toe en blijf roeren met de garde tot je een gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout.
- Zet het vuur af en roer de parmezaanse kaas erdoor, daarna de yoghurt
- Roer nog goed
Lasagne
- Schil de zoete aardappelen en snij in zeer dunne schijfjes. Stoom of kook ze beetgaar in licht gezouten water
- Schil de courgettes en rasp ze fijn, pers het water eruit
- Hak de spinazie fijn
- Meng de courgettes met de spinazie en het ei. Kruid met peper en zout.
- Sla de kalkoenlapjes plat met een vleeshamer en snij in reepjes, bak ze in de braadpan met wat boter. Kruid met peper en zout
- Vet de ovenschotel in.
- Leg onderaan in de ingevette een bodem van de gestoomde zoete aardappel, leg daarop een laag kalkoenreepjes, dan een laagje mozzarella en de saus
- Herhaal deze volgorde tot bovenaan de schotel, leg als laatste laag de saus met daarboven de overschot van de parmezaan
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.