DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Groentelasagne met Kalkoenreepjes

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

Saus:

  • 400 ml halvolle melk
  • 150 ml Volle  yoghurt
  • 1,5 EL bloem
  • 1,5 EL boter
  • 5 EL geraspte parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Lasagne:

  • 300 g zoete aardappel
  • 1,5 courgette
  •  500 g Spinazie 
  • 50 g parmezaanse kaas
  • geraspte mozarella (of 1 bol mozarella)
  • 400 g kalkoenfilets
  • 1 ei
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Saus

  • Smelt de boter in het steelpannetje
  • Voeg de bloem toe bij de gesmolten boter en roer goed met de garde
  • Laat even bakken tot je een koekjesgeur hebt
  • Voeg de melk toe en blijf roeren met de garde tot je een gebonden saus hebt.  Kruid met peper en zout.
  • Zet het vuur af en roer de parmezaanse kaas erdoor, daarna de yoghurt
  • Roer nog goed

Lasagne

  • Schil de zoete aardappelen en snij in zeer dunne schijfjes.  Stoom of kook ze beetgaar in licht gezouten water
  • Schil de courgettes en rasp ze fijn, pers het water eruit
  • Hak de spinazie fijn
  • Meng de courgettes met de spinazie en het ei.  Kruid met peper en zout.
  • Sla de kalkoenlapjes  plat met een vleeshamer en snij in reepjes, bak ze in de braadpan met wat boter.  Kruid met peper en zout
  • Vet de ovenschotel in.
  • Leg onderaan in de ingevette een bodem van de gestoomde zoete aardappel, leg daarop een laag kalkoenreepjes, dan een laagje mozzarella en de saus
  • Herhaal deze volgorde tot bovenaan de schotel, leg als laatste laag de saus met daarboven de overschot van de parmezaan

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.