Macaroni met paprika en courgette
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 300 gr gerookte kalkoenblokjes
- 2 paprika
- 1 courgette
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 100 gr geraspte kaas
- 2 el boter
- 5 dl melk
- 350 gr macaroni
- 3 el bloem
- 1 el zonnebloem of olijfolie
- 1 blokje kippenbouillon
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Schil de courgette en verwijder de zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Maak de paprika’s schoon en maak er kleine blokjes van.
Verwarm de oven voor op 180°C,
Kook de macaroni beetgaar in een kookpot met licht gezouten water.
Doe in een stoofpot de olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de courgette en paprika toe en roerbak dit voor ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout.
Doe de macaroni onder de groenten en voeg hieronder de gerookte kalkoenblokjes. Meng alles door elkaar en stort dit in een ovenschotel.
Smelt de boter in de kookpot van de groenten en roer er de bloem onder. Laat eventjes meebakken op het vuur. Giet er voorzichtig de melk bij en kruid met het bouillonblokje. Meng alles tot je een gladde saus bekomt. Giet deze saus over de pasta en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.