Vispannetje
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg vis naar keuze
- 200 gr gepelde garnalen
- 200 gr mosselen (diepvries)
- 200 gr gratinkaas
- 1 l visbouillon
- 2 dl melk
- 1 eierdooier
- 4 el boter
- 4 el bloem
- 1 kl mosterd
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Zorg voor een aantal verschillende vissoorten (bv. Zalm en kabeljauw).
Breng de visbouillon aan de kook in een diepe pan. Voeg hierbij de verschillende stukken vis en laat ongeveer 2 minuten koken. Laat daarna nog verder garen met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de saus klaar door een roux te maken van de gesmolten boter en de bloem. Laat deze eventjes bakken en voeg al roerend de melk en 2 dl van het kookvocht van de vis toe. Mocht je saus te dik zijn, kan je nog altijd meer kookvocht toevoegen. Voeg de mosterd en de eierdooier toe. Roer alles door elkaar en voeg de helft van de gratinkaas toe. Doe de garnalen en de mosselen in de saus, roer alles door elkaar en laat goed doorwarmen. Kruid eventueel met peper en zout.
Neem een ovenschotel en leg hierin de vis netjes naast elkaar. Overgiet met de saus en werk af met een laagje kaas.
Laat het geheel gratineren in de oven.
Lekker met aardappelpuree.