DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Pasta met pikante tomatensaus van gehakt en parmaham

Hoeveelheid 

Voor 4 personen 

Ingrediënten 

Saus: 

  • 800 g gehakte tomaten uit blik 
  • 1 sjalot, gesnipperd 
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd 
  • 1 teen look 
  • 1 chillipeper 
  • 250 kalfsgehakt 
  • 150 g parmaham 
  • geraspte parmezaanse kaas 
  • olijfolie of zonnebloemolie 
  • Room 
  • Kruiden: 
  • Paprikapoeder en cayennepeper 
  • Gedroogde oregano en basilicum 

Pasta 

  • 450 g pasta 
  • scheutje olie 
  • zout 
  • water 

Bereidingswijze 

Saus 

  • Doe een scheutje olie in de braadpan en voeg het geplet teentje look toe. 
  • Doe het gehakt in de pan en kruid met het currypoeder en cayennepeper, duw het met een vork uiteen tot het korrelig is. 
  • Voeg de gesnipperde uit en sjalot toe en laat even doorbakken. 
  • Voeg de parmaham toe, in blokjes gesneden, en laat 30 seconden meebakken. 
  • Voeg de tomaten toe. 
  • Verkruimel de chillipeper in de tomatensaus en kruid met oregano en basilicum. 
  • Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. 
  • Voeg een geutje room toe aan de saus. 

Pasta 

  • Kook de pasta in een ruime hoeveelheid licht gezouten water tot hij beetgaar is.  
    Voeg enkele druppels olie toe aan het water. 
  • Giet de pasta af en serveer met een lepel saus en de geraspte parmezaan