DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Pappardelle met kalfsvlees en champignons

Hoeveelheid: 

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 400 gr kalfsvlees in blokjes
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • Boter
  • 250 gr champignons volgens het seizoen (vb. kastanje)
  • 1 ui in grove stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook tot pulp geplet
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 1 el graanmosterd
  • 500 gr pappardelle
  • Kruiden:
    • Provençaalse kruiden
    • Peper
    • Zout
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Rucola naar smaak

Bereidingswijze: 

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid licht gezouten water tot hij beetgaar is. Voeg aan het water enkele druppels olie toe.

Verhit een klein beetje boter in een stoofpot. Bak hierin de blokjes kalfsvlees samen met de spekblokjes.

Maak de champignons proper en snij in kwartjes of helften afhankelijk van de soort champignon. Voeg ze toe aan het vlees en laat deze mee bakken. Roer af en toe om en kruid het geheel met peper.

Voeg de ui en de look aan deze stoofpot toe. Laat eventjes sudderen op een matig vuurtje.

Doe de witte wijn in de stoofpot en laat de alcohol verdampen. (Ongeveer 1 minuutje).

Voeg room, graanmosterd en flink wat Provençaalse kruiden toe.

Laat het geheel ongeveer 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.

Giet de pasta af en hou een beetje kookvocht bij. Meng de saus voorzichtig onder de pasta en voeg ook het beetje kookvocht hieraan toe.

Serveer de pasta met een beetje Parmezaanse kaas en rucola naar smaak.