Hertenfilet met een balsamicosausje
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 600 g hertenfilet
- 200 g oesterzwammen
- 5 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 kg kippenfond
- 2 el balsamicoazijn
- 0.5 el tijm
- 150 ml wildfond
- Citroensap
- 3 el suiker
- 100 g boter
- 2 appelen
- 1 el arachideolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Bestrooi de hertenfilet met peper en zout. Borstel vervolgens de oesterzwammen schoon en halveer de grote exemplaren.
- Verhit 50 g boter en de olie. Schroei het vlees aan alle kanten snel dicht. Haal uit de pan en hou warm, het moet vanbinnen nog mooi rosé zijn.
- Voeg de sjalotjes en de knoflook aan het bakvet toe en bak 3 minuten. Blus vervolgens met balsamicoazijn. Voeg er de oesterzwammen en de tijm bij en doe vervolgens de fond erbij. Laat 2 minuten zachtjes koken.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in plakken. Besprenkel ze met citroensap en bak ze in de rest van de boter in een andere pan. Bestrooi met suiker en laat ze karamelliseren.
- Snij de hertenfilet in plakjes en serveer met de saus en de gekaramelliseerde appeltjes.