DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gehakt (varken – kalf of varken – rund)
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • Bieslook
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 2 sjalot
  • Peper en zout
  • ½ rode peper
  • Zonnebloem of olijfolie

Benodigdheden

  • Braadpan
  • Sauspan

Bereidingswijze

Gehaktballetjes

Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 1 teen fijngesneden of geperste look, peper, zout, paprikapoeder en oregano en bieslook.

Is het mengsel nog te kleverig, voeg dan nog wat paneermeel toe.

Rol van het gehaktmengsel hapklare balletjes.

Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin.  (Begin met een hoog vuur voor het korstje en laat op laag vuur verder garen.)

Tomatensaus

Verhit in de sauspan wat olie en fruit hierin de gesnipperde sjalot.  Voeg de versnipperde 2de teen knoflook toe en de rode peper zeer fijn gesneden.  Laat nog even fruiten en voeg de passata toe. 

Breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng de balletjes met de saus en dien op met wat brood of rijst.