Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 500 g gehakt (varken – kalf of varken – rund)
- 1 ei
- 5 el paneermeel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 2 teentjes knoflook
- Bieslook
- 500 ml gezeefde tomaten (passata)
- 2 sjalot
- Peper en zout
- ½ rode peper
- Zonnebloem of olijfolie
Benodigdheden
- Braadpan
- Sauspan
Bereidingswijze
Gehaktballetjes
Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, 1 teen fijngesneden of geperste look, peper, zout, paprikapoeder en oregano en bieslook.
Is het mengsel nog te kleverig, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Rol van het gehaktmengsel hapklare balletjes.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin. (Begin met een hoog vuur voor het korstje en laat op laag vuur verder garen.)
Tomatensaus
Verhit in de sauspan wat olie en fruit hierin de gesnipperde sjalot. Voeg de versnipperde 2de teen knoflook toe en de rode peper zeer fijn gesneden. Laat nog even fruiten en voeg de passata toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Meng de balletjes met de saus en dien op met wat brood of rijst.