DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Appelcake

Hoeveelheid:

Voor een vorm van 22 à 24cm

Ingrediënten:

  • 125 gr boter
  • 125 gr fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 gr bloem
  • 0,5 pakje bakpoeder
  • 3 el melk
  • 500 gr geschilde appelen

Bereidingswijze:

Doe de boter in een mengkom en roer deze tot een crème. Voeg de suiker, vanillesuiker en eieren toe. Roer alles door elkaar zodat u een egaal mengsel bekomt.

Meng en zift de bloem en het bakpoeder bij het mengsel. Doe dit afwisselend met een lepel melk. Meng het geheel totdat u een mooi deeg hebt.

Beboter en bebloem een springvorm van 22 à 24 cm en doe hierin het deeg.

Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Maak in de verschillende partjes sneetjes en leg deze zachtjes op het deeg.

Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het deeg voor 45 minuten in de oven.

Laat afkoelen. Voor het serveren kan u de cake met bloemsuiker bestrooien.