Appelcake
Hoeveelheid:
Voor een vorm van 22 à 24cm
Ingrediënten:
- 125 gr boter
- 125 gr fijne suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 250 gr bloem
- 0,5 pakje bakpoeder
- 3 el melk
- 500 gr geschilde appelen
Bereidingswijze:
Doe de boter in een mengkom en roer deze tot een crème. Voeg de suiker, vanillesuiker en eieren toe. Roer alles door elkaar zodat u een egaal mengsel bekomt.
Meng en zift de bloem en het bakpoeder bij het mengsel. Doe dit afwisselend met een lepel melk. Meng het geheel totdat u een mooi deeg hebt.
Beboter en bebloem een springvorm van 22 à 24 cm en doe hierin het deeg.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Maak in de verschillende partjes sneetjes en leg deze zachtjes op het deeg.
Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het deeg voor 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen. Voor het serveren kan u de cake met bloemsuiker bestrooien.