DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Appelmoes

Hoeveelheid

8 personen

Ingrediënten

  • 8 appelen
  • Een bodempje water
  • Kristalsuiker naar eigen smaak

Bereidingswijze

De appelsoort die je gebruikt bepaald de zoetheid, kookduur en de hoeveelheid suiker dat je nog moet toevoegen. Ik vind dit vooral een ideaal recept om appelen te verwerken die al een tijdje in de ijskast liggen en er niet meer mooi fris uitzien. Ideale appelen zijn van het type Boskoop, of andere stoofappelen, … Maar gewone appelen kunnen eveneens gebruikt worden, de kooktijd zal dan enigszins verlengen.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van ongeveer een centimeter. Doe deze in een kookpot en voeg een bodempje water toe. Zet de kookpot op een zacht vuurtje en laat de stukjes tot moes koken, let wel op dat ze niet volledig droog koken, voeg eventueel terug een beetje water toe.

Op het einde kan je, indien gewenst, nog een beetje kristalsuiker toevoegen naar eigen smaak. Roer deze nog onder de appelmoes en zet van het vuur. De appelmoes kan warm of koud gegeten worden.