Bami met kip
Aantal personen:
4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr Kippenblokjes
- 1 Rode paprika
- 1 Rode puntpaprika
- 1 ui
- 1 bussel pijpajuin
- 2 teentjes look
- 4 wortelen
- Arachideolie
- 2 eieren
- 1 pak Bami
- Kruiden:
- Basilicum
- Oregano
- Currypoeder
- Rozemarijn
- Kippenkruiden
Bereiding:
Kruid de kip met kippenkruiden en currypoeder. Snij de groeten in kleine blokjes. Plet de teentjes look.
Doe een geutje olie in een grote wokpan en voeg de geplette look aan de koude olie toe. Verwarm deze olie en bak de kippenblokjes goudbruin. Voeg hierna de ui toe en zorg ervoor dat deze glazig wordt. Hierna voeg je de paprika, wortelen en de puntpaprika toe. Blijf het geheel steeds omroeren totdat de groenten beetgaar zijn. Voeg hierna de pijpajuin toe en roer weer om. Wanneer alles beetgaar is kruid je dit met de verschillende kruiden naar smaak.
Ondertussen kook je water waarin je de bami gaart.
Bak van de 2 eieren een omelet en snij deze in stukjes. Voeg de bami en de eierstukjes aan de gewokte kip en groenten en roer om.