DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Bananenmuffins met amandelen

Hoeveelheid

12 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 40 gr amandelen
  • 3 eieren
  • 175 gr boter
  • 4 el honing
  • 100 gr fijne suiker
  • 175 gr patisseriebloem
  • 1 kl bakpoeder
  • citroensap

Bereidingswijze

Schil de bananen en pureer deze op een bordje. Besprenkel met wat citroensap.

Doe in een mengkom de boter, de suiker en de honing. Meng alles onder elkaar. Voeg hierna de eieren toe en meng alles nog eens goed door. Vervolgens mag de bananenpuree worden toegevoegd samen met de gehakte amandelen. Meng het geheel tot een smeuïge massa.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel. Meng het geheel tot vloeiend deeg.

Doe in de vormpjes van een muffinschaal papiertjes. Vul deze met het deeg.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bak de muffins ongeveer 30 minuten. Laat afkoelen en werk voor het opdienen af met wat bloemsuiker.