Bouillabaisse van Noordzeevis
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 50 g gepelde grijze garnalen
- 500 g mosselen (super)
- 1 vleestomaat
- 2 wortelen
- 2 stengels groene selder
- 1 prei
- 1 ui
- Boter
- 1 el tomatenpuree
- 1 l visfond
- Tijm
- Laurier
- Peper
- Zout
- 4 moten kabeljauw
- 4 moten rode poon
- 4 moten wijting (of andere vaste vis)
Bereidingswijze
Spoel de vissen en dep ze goed droog
Spoel de mosselen
Pel en snipper de ui fijn. Snij de wortelen, prei en selder fijn.
Hak de selderblaadjes en hou ze apart
Pel de tomaat en snij in blokjes
Laat de mosselen op een hevig vuur openkomen, haal ze uit hun schelp.
Zeef het kooknat van de mosselen
Stoof de ui, de prei en selder kort aan in een eetlepel boter. Giet er de visfond en het kookvocht van de mosselen bij. Voeg er de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de kruiden aan toe. Verwarm tot tegen het kookpunt.
Leg de vismoten erbij en laat ze garen. De bouillon niet laten koken.
Doe de mosselen en garnalen erbij. Garneer met de gehakte selderblaadjes en kruid met peper en zout.
Referentie
Libelle Lekker