Brie uit de oven met wijnchutney en broodstengels
Hoeveelheid
2 personen
Ingrediënten
Voor de broodstengels
- 200 g bloem
- ½ tl gedroogde tijm
- ½ tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl gedroogde gist
- 2 el zonnebloem- of olijfolie
Voor de brie met vijgenchutney
- zonnebloem- of olijfolie
- 2 kleine briekaasjes
- 2 vijgen
- 1 sjalot
- Enkele takjes tijm
- 2 fijne gerookte speklapjes
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Maak de broodstengels.
- Meng 110 milliliter water met de gist en laat 5 minuten staan.
- Voeg de bloem, de tijm, het knoflookpoeder, het zout en de olijfolie toe.
- Meng goed en kneed in 5 minuten tot een elastisch deeg.
- Maak 10 bolletjes van het deeg en rol ze tot dunne reepjes. Leg op een bakplaat en bak 10 à 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen.
Maak de brie en wijnchtutney
- Verlaag de oventemperatuur naar 185°C.
- Bak de kaasjes 15 à 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Pel en snipper de sjalot. Snij de speklapjes heel fijn. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalot glazig. Voeg het spek toe en bak goudbruin. Laat afkoelen.
- Snij de vijgen in blokjes en meng met het gebakken spek en de sjalot. Kruid met peper en zout.
Haal de brie uit de oven, beleg met de vijgenchutney, werk af met wat verse tijm en serveer met de broodstengels.
Referentie
Met dank aan
Libelle Lekker