DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Duo van chocolademousse

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr witte chocolade
  • 200 gr fondantchocolade
  • 450 ml room
  • 50 gr bloemsuiker
  • 5 eiwitten
  • 2 eieren
  • 25 gr boter
  • 50 gr suiker

Bereidingswijze

Maak eerst de witte chocolademousse. Hiervoor smelt je de witte chocolade samen met 250 ml room au bain-marie. Nadat deze gesmolten is laat je het geheel afkoelen.

Klop ondertussen de 5 eiwitten stijf, voeg ondertussen de bloemsuiker toe. Klop op totdat je een mooi glanzend geheel bekomt. Zorg ervoor dat de gesmolten chocolade voldoende afgekoeld is en spatel de eiwitten er luchtig onder. Verdeel in hoge glazen.

Maak daarna de donkere chocolademousse. Smelt de fondantchocolade samen met de boter in een pannetje. Splits de eieren. De eiwitten zet je even opzij. De eierdooiers voeg je één voor één bij het chocolademengsel. Roer dit telkens goed door elkaar totdat je een glad mengsel bekomt.

Klop de eiwitten op samen met de suiker. Doe hetzelfde met de room. Spatel eerst het eiwitschuim onder het chocolademengsel en herhaal vervolgens met de opgeklopte room. Voeg dit voorzichtig bij de witte chocolademousse. Laat minstens 4 uur opstijven in de ijskast.