DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Franchipanetaart

Hoeveelheid

Voor een vorm van 30 cm

Ingrediënten

Taart:

  • 2 dl melk
  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • 300 gr fijne suiker
  • 130 gr boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Een snuifje zout

Glazuur:

  • 1 kopje bloemsuiker
  • Een beetje water
  • 1 kl amandelextract
  • Een paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker en een snuifje zout in een mengkom. Maak in het mengsel een kuiltje en voeg de eierdooiers toe. Meng alles goed door elkaar. Laat de boter in de melk smelten. Laat afkoelen en vermeng daarna met de andere ingrediënten in de mengkom.

Klop ondertussen het eiwit stijf en meng dit langzaam onder het deeg. Roer alles goed door.

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het beslag in een vorm en zet in de oven. Laat 40 à 45 minuten bakken.

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor 1 kop bloemsuiker met een beetje water. Voeg het citroensap en het amandelextract toe. Meng goed door en bestrijk hiermee de taart. Laat verder afkoelen in de ijskast.