DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Gevulde paprika op z’n Grieks

Hoeveelheid

3 personen

Ingrediënten

  • 700 gr gemengd gehakt
  • 1 kg pruimtomaten
  • 1,5 courgette
  • 6 kleine rode paprika’s of 3 grote
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • Enkele takjes verse bieslook
  • 100 gr feta
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 dl melk
  • 300 gr Griekse pasta
  • 1 blokje rundsbouillon
  • Zonnebloem of olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • Kruiden:
    • Provençaalse kruidenmix
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de tomaten en snij deze in kleine blokjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de courgettes en maak van het vruchtvlees kleine blokjes.

Snij het bovenste gedeelte van de paprika en maak ze binnenin schoon.

Verwarm in een stoofpot een beetje olie en bak hierin de ui en de look glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg de fijngesnipperde bieslook toe, alsook 1/4e van de tomatenblokjes. Kruid met Provençaalse kruiden en peper en zout. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten verder sudderen.

Maak kaassaus door in een sauspan de boter te laten smelten en hierin de bloem toe te voegen. Meng de bloem en de boter onder elkaar en laat het geheel eventjes bakken. Voeg voorzichtig de melk al roerend toe. Meng alles goed door elkaar zodat je een mooie gladde saus krijgt. Doe de geraspte kaas bij het geheel en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Verkruimel ondertussen de fetakaas over het gehaktmengsel en meng de kaas netjes onder het geheel. Vul de paprika’s op met dit mengsel.

Na het vullen van de paprika’s doe je in dezelfde stoofpot de rest van de tomaten en de courgettes. Voeg een bouillonblokje toe en kruid met Provençaalse kruiden. Laat de saus 10 minuten afgedekt verder sudderen. Mix hierna de saus.

Giet de tomatensaus in een ovenschotel en decoreer hierop de gevulde paprika’s. Lepel over de verschillende paprika’s een beetje kaassaus.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat verder garen voor ongeveer 40 minuten.

Kook ondertussen in een kookpot licht gezouten water. Wanneer het water kookt voeg je de Griekse pasta toe. Kook deze gaar Serveer de gevulde paprika’s met een beetje pasta en de tomatensaus.