Grossl
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 900 gr aardappelschijfjes
- 1 rookworst
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 2 kalfslapjes
- 1 grote ui
- 8 eieren
- boter
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snipper de ui in fijne stukjes.
Snij de kalfslapjes en de rookworst in kleine stukjes.
Verwarm boter in een hoge pan. Bak hierin de spekblokjes samen met de kalfslapjes. Haal uit de pan en zet eventjes opzij. Bak de aardappelschijfjes samen met de ui, voeg hierbij de spekblokjes en de kalfslapjes, alsook de rookworst. Kruid met peper en zout naar smaak. Bak het geheel totdat alle ingrediënten een mooi kleurtje hebben.
Bak ondertussen per persoon 2 eieren tot een spiegelei. Schep op elk bord een beetje van het aardappelmengsel en leg hierop het spiegelei.