Hotelcake
Hoeveelheid
Voor een rechthoekige cakevorm
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 250 gr boter
- 250 gr kristalsuiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- Snuifje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng in een mengkom de boter en de suiker tot een glad geheel. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe alsook het snuifje zout. Meng het geheel goed door.
Voeg een ei toe aan het geheel en meng dit goed, zodat dit volledig opgenomen is in het deeg. Doe hetzelfde met de volgende eieren. Door telkens maar één ei toe te voegen aan het deeg, zorg je dat het geheel goed luchtig blijft.
Zeef de bloem boven het deeg en meng dit goed door. Herhaal dit telkens met een beetje bloem, doe dit niet met alle bloem tegelijk.
Beboter en bebloem een bakvorm. Giet hierin het deegmengsel en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer een uurtje.