DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Italiaanse Quiche

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 200 gr Proscuito
  • 4 eieren
  • 100 gr geraspte gruyèrekaas
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 200 ml room
  • Boter
  • Kruiden:
    • Gedroogde oregano
    • Gedroogde basilicum
    • Peper
    • Zout

Bereidingswijze

Bekleed een bakvorm zorgvuldig met het bladerdeeg. Snij overtollig deeg bovenaan weg. Prik in de deegbodem gaatjes met een vork.

Laat ondertussen een oven voorverwarmen op 180°C.

Maak de prei en de paprika schoon. Snij de prei in fijne reepjes en de paprika in kleine blokjes. Verhit in een stoofpot een beetje boter en stoof hierin de prei en de paprika. Stoof dit tot ze bijna gaar zijn. Laat het geheel een beetje afkoelen.

Verwijder de overtollige vetrandjes van de Proscuito en snij deze in reepjes.

Doe in een mengkom de eieren en klop deze los. Voeg de room toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de kazen toe en kruid met peper en zout.

Verdeel de Proscuito en het groentenmengsel over de bakvorm. Overgiet met het eiermengsel. Kruid het geheel nog met gedroogde oregano en basilicum.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel voor 25 minuten totdat dit mooi van kleur is. Zorg er wel voor dat de vulling mooi gestold is.

Dien de quiche warm of lauw op. Lekker met een extra slaatje. Je kan ook in plaats van een grote vorm meerdere kleine vormpjes gebruiken en dit als hapje of voorgerechtje serveren.