Italiaanse roerbak
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 520 gr kalfsvlees in dunne reepjes gesneden
- 200 gr ui fijngesnipperd
- 1 rode, groene en gele paprika in kleine stukjes gesneden
- 1 courgette in plakjes
- 800 gr krielaardappeltjes
- 2 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie of zonnebloemolie
- 20 cl water
- Kruiden:
- 1 el paprikapoeder
- 1 el oregano
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Verwarm 1 el olie in een wokpan. Bestrooi het kalfsvlees met de paprikapoeder en bak het vlees gedurende 5 minuten al roerbakkend bruin. Haal het vlees uit de wok. Doe de resterende olie in de wok en bak hierin de ui glazig. Voeg de aardappeltjes en de paprikastukjes toe en bak alles mooi aan. Roer de ingrediënten regelmatig om.
Voeg het vlees, de tomatenpuree, de oregano en het water toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat alles nog 3 minuutjes verder garen.