DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Jambalaya

Hoeveelheid: 

Voor 8 personen

Ingredienten: 

  • 2 merguez worstjes
  • 2 chipolataworstjes
  • 300 gr varkensvlees
  • 500 gr volle rijst
  • 2 takken selder
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zonnebloemolie
  • Kruiden:
    • 1 el cajunkruiden
    • Peper
    • Zout  

Bereidingswijze: 

Maak de groenten schoon en snij deze in kleine stukjes.

Kook de rijst in gezouten water beetgaar.

Snij de worstjes in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Bak de worstjes goudbruin in een pan met een beetje olie. Voeg de groenten toe aan het vlees en bak deze enkele minuten mee. Kruid het geheel met een verkruimeld bouillonblokje en met de cajunkruiden. Meng alles goed onder elkaar.

Voeg de rijst bij de vlees- groenten mengeling. Alsook voeg je de tomatenblokjes toe. Laat alles nog 5 minuten verder sudderen op een middelmatig vuur.

Met dank aan: 

Libelle lekker