Kabeljauwfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
Hoeveelheid
3 personen
Ingrediënten
- 450 g kabeljauwfilet
- 75 g rucola
- 3 sneden parmaham
- 600 g tomatenblokjes (in blik)
- 1.5 rode ui (fijngesneden)
- 3 el kappertjes
- 3 el zwarte olijven
- 3 teentjes look
- 1.5 handje gehakt basilicum
- ¾ handje oregano
- Scheutje citroensap
- 3 courgettes (in sliertjes)
- 1.5 rucola
- 3 el geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet
- Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
- Leg er de vis op, besprenkel met eens scheutje olijfolie en citroensap
- Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven
- Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.