DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Kabeljauwfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus

Hoeveelheid

3 personen

Ingrediënten

  • 450 g kabeljauwfilet
  • 75 g rucola
  • 3 sneden parmaham
  • 600 g tomatenblokjes (in blik)
  • 1.5 rode ui (fijngesneden)
  • 3 el kappertjes
  • 3 el zwarte olijven
  • 3 teentjes look
  • 1.5 handje gehakt basilicum
  • ¾ handje oregano
  • Scheutje citroensap
  • 3 courgettes (in sliertjes)
  • 1.5 rucola
  • 3 el geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet
  • Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  • Leg er de vis op, besprenkel met eens scheutje olijfolie en citroensap
  • Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven
  • Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Serveer met wat rucola en werk af met pijnboompitten.