DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Kalkoencurry

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • Arachideolie
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 50 g gember
  • 2 wortelen
  • 2 aardappelen
  • 1 prei
  • 3 selders
  • 1 kleine pompoen (butternut)
  • 3 limoenblaadjes
  • Komijn
  • Kurkuma
  • Gerookt paprikapoeder
  • Garam masala
  • 1 el currypasta
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes (in blik)
  • Enkele eetlepels passata
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 600 g kalkoen
  • Enkele plukjes koriander

Bereidingswijze

  • Verhit een scheut arachideolie in een grote stoofpot.
  • Pel de ui en snijd hem grof. Bak de ui in de olie op een zacht vuur.
  • Kneus en pel de look. Snipper ze fijn en stoof ze mee aan.
  • Schil en rasp de gember. Stoof aan met de ui en de look
  • Schil de wortelen en de aardappelen. Snijd ze vervolgens in blokjes en stoof ze mee aan.
  • Maak de selder en de prei schoon. Snij de stengels in stukjes en stoof ze mee aan.
  • Snijd de butternut overlangs in 2. Let op: Doe dit voorzichtig en met een groot en scherp mes. Snijd de zaadjes weg en snijd de pompoen in kleinere stukken die gemakkelijk te schillen zijn. Snijd het vruchtvlees ten slotte in grote dobbelstenen en stoof ze mee aan.
  • Voeg er vervolgens de limoenblaadjes aan toe. Breng de groenten verder op smaak met de currypasta. Kruid met een snuifje komijn, kurkuma, gerookt paprikapoeder en garam masala. Laat de kruiden goed meebakken.
  • Doe er vervolgens de tomatenpuree bij en laat ze ook meebakken.
  • Voeg er daarna de tomatenblokjes en eventueel wat passata aan toe. Spoel het blikje van de tomatenblokjes uit en voeg dit vocht bij de curry.
  • Doe er vervolgens de kokosmelk bij. Laat de groenten rustig garen onder deksel. Controleer zeker de gaartijd van de aardappelen en de pompoen.
  • Meng tot slot het restje kalkoenvlees onder de groenten.