Kersttrifle
Hoeveelheid
8 personen
Ingrediënten
Mousse:
- 200 gr kristalsuiker
- 4 eieren
- 500 gr mascarpone
- 2 vanillestokjes
Trifle:
- 8 plakjes chocoladecake (recept zie Chocoladecake)
- Een bakje frambozen
- Een bakje blauwe bessen
- Chocoladeschilfers
- Eetbare kerstdecoratie
Bereidingswijze
Doe de suiker in een mengkom. Scheid de eieren in 2 kommetjes. Doe het eigeel bij de suiker en klop alles zorgvuldig onder elkaar. Klop zolang totdat je een ruban krijgt. (een bleke massa waarin de suiker volledig is opgelost). Schep de mascarpone onder het mengsel en roer totdat de mascarpone volledig in de ruban is opgenomen.
Snij de vanillestokjes overlangs en schraap het binnenste uit het stokje. Doe de vanille bij de ruban en meng onder elkaar.
Doe het eiwit in een vetvrije kom en klop deze op tot een stevig schuim.
Schep het eiwit voorzichtig onder het mascarponemengsel zodat je een egale, luchtige mousse verkrijgt.
Neem 4 grote glazen, leg op de bodem telkens een plakje cake.
Doe hierboven een laagje mascarponemousse, gevolgd door een laagje rood fruit.
Vervolg met nog een laagje mascarponemousse en werk af met chocoladeschilfers.
Versier met de kerstdecoratie. Laat de trifle verder afkoelen in de koelkast.