Kervelsoep
Hoeveelheid
Voor 1 grote soeppot (ongeveer 7 liter)
Ingrediënten
- 500 g kervel (diepvries)
- 750 g wortelen
- 1 tas erwtjes (diepvries)
- 2 uien
- 2 prei
- 1 kleine selder
- 1/2 bloemkool
- 500 g gehakt
- 350 g soepvlees
- boter of olie
- 4 l rundsbouillon
- kruidentuiltje (oregano, basilicum en tijm)
Bereidingswijze
Pel en snipper de uien.
Snij de wortelen, prei en selder in julienne.
Snij de bloemen van de bloemkool en hak deze fijn.
Doe de boter of olie in de soepketel en stoof de ui glazig.
Voeg de groenten toe en laat even meestoven.
Blus met de bouillon en voeg het soepvlees toe.
Ook de kervel en het kruidentuiltje mogen hierna aan de bouillon worden toegevoegd.
Rol balletjes van het gehakt en voeg deze na een 20 minuten toe aan de soep.
Laat de soep een 40 tal minuten doorkoken (kan langer als je graag heel malse groenten hebt).