DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Kruidige lamstajine met groenten

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 4 lamsboutsneden (± 1 kg)
  • 5 tomaten
  • 3 wortelen
  • 1 courgette
  • 480 g krielaardappelen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 320 g groene peulbonen
  • 2 el olijfolie
  • 56 g tomatenpuree
  • 1 kl korianderbolletjes
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl komijnzaadjes
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm
  • Pel de tomaten en snij ze in blokjes
  • Snij de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm
  • Snij de wortelen in schijfjes n de uien in halvemaantjes
  • Snipper de knoflookteentjes fijn
  • Plet de korianderbolletjes
  • Laat de peulbonen uitlekken

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een tajine en bak de lamsblokjes, de uimaantjes en de knoflook goudbruin.
  • Voeg de wortelschijfjes, het tomatenconcentraat en de tomatenblokjes toe en leng aan met 3 dl water.
  • Kruid met de koriander, gember, komijn, paprikapoeder en cayennepeper, breng vervolgens op smaak met het peper en zout.
  • Dek af en laat het ongeveer 30 minuten zacht sudderen
  • Voeg de ongeschilde krielaardappelen toe en laat 10 minuten verder sudderen.
  • Voeg de courgetteblokjes en de peulbonen toe en laat nog 10 minuten sudderen.