Kruidige lamstajine met groenten
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 4 lamsboutsneden (± 1 kg)
- 5 tomaten
- 3 wortelen
- 1 courgette
- 480 g krielaardappelen
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 320 g groene peulbonen
- 2 el olijfolie
- 56 g tomatenpuree
- 1 kl korianderbolletjes
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl komijnzaadjes
- 1 kl paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm
- Pel de tomaten en snij ze in blokjes
- Snij de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm
- Snij de wortelen in schijfjes n de uien in halvemaantjes
- Snipper de knoflookteentjes fijn
- Plet de korianderbolletjes
- Laat de peulbonen uitlekken
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een tajine en bak de lamsblokjes, de uimaantjes en de knoflook goudbruin.
- Voeg de wortelschijfjes, het tomatenconcentraat en de tomatenblokjes toe en leng aan met 3 dl water.
- Kruid met de koriander, gember, komijn, paprikapoeder en cayennepeper, breng vervolgens op smaak met het peper en zout.
- Dek af en laat het ongeveer 30 minuten zacht sudderen
- Voeg de ongeschilde krielaardappelen toe en laat 10 minuten verder sudderen.
- Voeg de courgetteblokjes en de peulbonen toe en laat nog 10 minuten sudderen.