DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Lasagne

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr lasagnevellen
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 500 gr gepelde tomaten
  • 250 gr gesneden champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el boter
  • 4 el bloem
  • 6 dl melk
  • 100 gr gemalen gruyère
  • Kruiden:
    • Paprikapoeder
    • Currypoeder
    • Gedroogde basilicum
    • Marjolein
    • Tijm
    • Laurier
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn en stoof deze samen met de knoflook in een beetje boter. Voeg het gehakt toe en laat even aanbakken. Duw tijdens het bakken met een vork totdat het gehakt korrelig wordt.

Voeg de gepelde tomaten en de champignons toe. Dek de pan af en laat ongeveer 10 minuten aanbakken. Kruid naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, paprikapoeder, basilicum, marjolein en kerrie. Roer goed om en laat nog 15 minuten verder sudderen.

Maak ondertussen de kaassaus: smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed onder elkaar en laat even aanbakken. Voeg onder het roeren de melk toe. Meng alles zorgvuldig onder elkaar totdat je een smeuïge saus bekomt. Roer er 3/4e van de kaas doorheen en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Schik in een ovenschotel telkens een laagje kaassaus, een  vel lasagne en een laagje tomatensaus. Eindig met een laagje kaassaus.

Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Laat de lasagne 30 à 35 minuten bakken in de oven.