Lasagne met vis
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 300 g lasagnevellen
- 100 g gerookte zalm
- 500 g kabeljauwfilet
- 125 g gepelde garnalen
- 1 prei
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 150 g pecorino
- 30 g bloem
- 2 dl room
- 125 g boter
- 500 ml melk
- 2 dl witte wijn
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kook de lasagnevellen enkele minuten voor in gezouten water, laat ze daarna uitlekken in een keukenhanddoek
- Smelt de boter in een pan, bak de prei voor 1 minuut, voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens de melk en de wijn toe en roer totdat de saus ingedikt is. Voeg daarna de room toe, temper het vuur en laat nog 3 minuten sudderen. Haal tot slot de pan van het vuur.
- Voeg van het vuur af de pecorino en 100 g garnalen toe. Kruid met peper en zout. Hou een kwart van de saus apart. Doe in de overige saus de vis en laat 1 minuut opwarmen. Haal de pan vervolgens weer van het vuur.
- Bedek de bodem van een ovenschotel met lasagnevellen. Bedek ze met 1/3 van de visbereiding. Herhaal dit tot alle vis opgebruikt is, eindig met een laag lasagnevellen.
- Giet vervolgens de apart gehouden saus erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas en reepjes gerookte zalm
- Laat de ovenschotel ca. 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Strooi bij het serveren de rest van de garnalen erover.