Linguini A-lain-Provist
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 500 gr Linguini
- 350 gr Rundgehakt (filet Americain)
- 150 gr Gerookte spekblokjes
- 2 Rode paprika’s geschild
- 1 Grote Coeur de Boeuf tomaat geschild
- 3 Pruimtomaten geschild
- 2 Wortelen
- 1 Rode ui
- 1 Witte ui
- 2 Teentjes look
- Zonnebloemolie
- Parmezaan
- Kruiden:
- Tijm (bij voorkeur vers)
- Oregano (bij voorkeur vers)
- Basilicum (bij voorkeur vers)
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Schil de groenten en snij deze in kleine blokjes.
Bak het gehakt aan en duw dit uit elkaar met een vork. Kruid met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Voeg hierbij 1 teentje fijn gesneden look. Wanneer dit half gebakken is, voeg je de spekblokjes toe en laat verder samen aanbakken tot het gehakt goudkleurig is. Laat he gebakken vlees uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui en 1 teentje look (fijngesneden) aan in een beetje olie, wanneer deze glazig is voeg je de paprikablokjes toe. Laat deze even mee stoven. Voeg hierna de wortelen toe en laat meestoven tot ze beetgaar zijn. Hierna doe je de tomaten bij de gestoofde groenten en kruid het geheel met tijm, oregano en basilicum naar smaak. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig om.
Voeg het vlees aan de saus toe en laat samen nog een kwartiertje sudderen.
Kook ondertussen in een grote pot water met zout, wanneer het water kookt voeg je de linguini toe en laat alles al dente koken. Serveer de linguini met de saus en werk af met vers geraspte Parmezaan.