DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Maaltijdsoep met kip, maïs en spekjes

Hoeveelheid

8 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilets
  • 400 gr gerookte spekblokjes
  • 500 gr courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gr aardappelen
  • 2 bosjes lente uitjes
  • 2 uien
  • 2 blikjes maïs
  • 1600 ml kippenbouillon
  • Boter
  • Kruiden:
    • Enkele takjes tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • Peper
    • zout

Bereidingswijze

Was de courgette en snij in fijne plakjes. Kuis de paprika’s en snij in kleine blokjes. Schil de aardappelen en maak hier blokjes van. Snipper de uien en snij de lente uitjes in schijfjes.

Laat in een soeppot wat boter smelten en fruit hierin de ui. Voeg de paprika’s toe en stoof deze een beetje aan. Blus met de kippenbouillon. Voeg de courgettes, de aardappelen en de kipfilet toe en laat goed doorkoken. Doe ook de takjes tijm en de laurierblaadjes bij de bouillon.

Voeg een half uurtje voor het einde ook nog de spekblokjes toe en laat deze mee gaar koken.

5 minuutjes voor het einde voeg je de blikjes maïs toe en de lente uitjes. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer met stokbrood