DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Mexicaanse bladerdeegflappen

Hoeveelheid

10 stuks

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 1 klein blikje mais
  • 1 grote paprika
  • 2 bosuien
  • 1 el tacokruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 ml zure room
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Laat het deeg ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Laat de mais goed uitlekken
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes.
  • Meng de drie door elkaar in een kom
  • Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.
  • Neem een vel bladerdeeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room.
  • Schep wat van het Mexicaanse groentemengsel.
  • Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork.
  • Herhaal dit met de rest en leg de flappen op een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het ei los en bestrijk de flappen met het ei
  • Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak ze 20 à 25 minuten in de oven.