Mexicaanse bladerdeegflappen
Hoeveelheid
10 stuks
Ingrediënten
- 10 vellen bladerdeeg
- 1 klein blikje mais
- 1 grote paprika
- 2 bosuien
- 1 el tacokruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 125 ml zure room
- 1 ei
Bereidingswijze
- Laat het deeg ontdooien
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Laat de mais goed uitlekken
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosuien in ringetjes.
- Meng de drie door elkaar in een kom
- Voeg de Mexicaanse kruiden en paprikapoeder toe en meng door elkaar.
- Neem een vel bladerdeeg en besmeer een helft diagonaal met wat zure room.
- Schep wat van het Mexicaanse groentemengsel.
- Vouw de flap diagonaal dubbel en druk goed dicht met een vork.
- Herhaal dit met de rest en leg de flappen op een bakplaat met bakpapier.
- Klop het ei los en bestrijk de flappen met het ei
- Bestrooi nog een beetje met wat Mexicaanse kruiden en paprikapoeder en bak ze 20 à 25 minuten in de oven.