Minestronesoep A-lain-provist
Hoeveelheid
Voor 1 grote soeppot (ongeveer 7 liter)
Ingrediënten
- 4 l kippenbouillon
- 3 boterrapen
- 2 gele paprika’s
- 2 uien
- 750 g wortelen
- 1 soepkip
- 1 selder
- 2 prei
- 150 g boerentenen (1 dag geweekt)
- 2 dozen tomaten (blikken gehakte tomaten van 400 g)
- Boter en olie (olijfolie of zonnebloemolie)
- peper en zout
- Kruidentuiltje (rozemarijn, thym, oregano, basilicum)
Bereidingswijze
Schil de rapen en wortelen en snij in kleine blokjes, snij de paprika, prei en selder in julienne
Snipper de uit en fruit deze even in de soeppot
Voeg de bouillon toe
Voeg de prei, selder, paprika, kip en tomaten toe
Voeg het kruidentuiltje toe
Pel de boerentenen en voeg toe
Laat 1 uur koken.
Haal de kip uit de soep en pluk ze, doe het kippevlees terug in de soep Verwijder het kruidentuiltje