Mosselen Provençale
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 250 gr mosselen (niet te groot)
- 1 grote rode paprika geschild en in julienne gesneden
- 1 grote rode zoete puntpaprika geschild en in julienne gesneden
- 4 teentjes look fijn gesnipperd
- Een scheutje witte wijn
- 2 kleine rode uien fijn gesnipperd
- 400 gr gepelde gehakte tomaten
- Zonnebloem of olijfolie
- Kruiden:
- Gedroogde basilicum
- Gerookte paprikapoeder
- Gedroogde oregano
Bereidingswijze
Was en kuis de mosselen.
Verhit in een stoofpot een scheutje olie, doe dit samen met de helft van de look. Voeg, van zodra de look begint te sissen, de ui toe en fruit deze glazig. Hierna voeg je de paprika’s toe. Stoof het geheel op een zacht vuurtje.
Doe de tomaten en de rest van de look bij het groentenmengsel en blus met de witte wijn. Hoe zoeter de witte wijn, hoe zachter de saus zal zijn.
Laat dit verder stoven totdat de saus wat indikt. Roer regelmatig om om aanbranden te voorkomen.
Doe in een aluminiumpotje of vuurvast schoteltje een bodempje saus. Vul verder aan met de mosselen en sluit af met terug een beetje saus.
Dek het schoteltje of het aluminiumpotje goed af, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Verwarm ondertussen de oven of BBQ voor op 200°C.
Zet de potjes ongeveer 13 minuten op indirecte warmte. Serveer met een stukje brood.