Nectarinetaart
Hoeveelheid
8 personen
Ingrediënten
- 1 vel kant en klaar kruimeldeeg
- 4 nectarines
- 3 eieren
- 300 ml room
- 100 gr bloem
- 75 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Klein beetje boter
- Klein beetje bloem
- Bloemsuiker voor de afwerking
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C.
Was de nectarines en snij deze in 4 partjes en verwijder de pit.
Meng de bloem en de suiker in een kom.
In een andere kom meng je de eieren, de vanillesuiker en de room goed onder elkaar.
Beboter en bebloem een bakvorm. Verwijder het bakpapier van de kruimeldeeg en leg dit netjes in de vorm (duw de randjes goed aan). Verwijder het overtollige deeg aan de bovenrand.
Doe het suiker-bloemmengsel op de bodem van het deeg. Schik hierin de nectarinepartjes naar wens. Overgiet hierna met het eiermengsel.
Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart wat afkoelen en haal uit de vorm.
Serveer koud of lauw. Werk af met de bloemsuiker. Lekker met een bolletje vanille ijs.