Normandische tongrolletjes
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 12 tongfilets
- 2 sjalotten
- 1 citroen
- 300 ml witte wijn
- 300 ml visfond
- 200 ml room
- 100 gr gepelde garnalen
- 24 mosselen (diepvries)
- Boter
- 1 el bloem
- Kruiden:
- Peper
- Zout
- Bieslook
Bereidingswijze
Snipper de sjalotten fijn. Verwarm in een steelpannetje wat boter en fruit de sjalot hierin aan. Bestrooi met de bloem. Blus met de visfond en de witte wijn. Roer alles goed om. Laat 5 minuutjes garen, maar laat niet doorkoken. Voeg de room toe en laat de saus op een laag vuur verder indikken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
Maak een visbouillon en kook hierin de tongrolletjes gaar. Voeg wanneer de tongrolletjes bijna klaar zijn de mosselen toe en laat deze ook doorwarmen.
Leg op elk schaaltje 4 tongfilets (indien het recept als hoofdgerecht geserveerd wordt), anders doe je telkens 1 tongrolletje in een schaaltje. Overgiet met de saus en doe er telkens een 3-tal mosselen bij. Garneer met wat garnalen en werk af met fijngesnipperde bieslook. Geef er telkens een partje citroen bij. Dit gerecht is lekker met puree of hertoginnenaardappeltjes in de oven.