Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gr zalmfilets
- 300 gr verse spinazie
- 400 gr aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen (sap en zeste)
- 1 ui
- 50 gr boter
- 500 ml melk
- 50 gr bloem
- Kruiden:
- 4 el dille
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Kook de aardappelen eventjes voor en snij ze in dunne schijfjes. Snipper de ui en de knoflook fijn.
Fruit de ui en de look in een hoge pan met een beetje boter. Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel totdat de spinazie in volume is afgenomen.
Maak ondertussen een bechamelsaus: doe hiervoor 50 gr boter in een steelpannetje en laat dit smelten. Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar, laat eventjes bakken. Roer er de melk door en zorg ervoor dat dit een gladde saus wordt. Breng deze saus op smaak met de dille, het citroensap, peper en zout.
Beboter een ovenschaal en leg hierin de stukjes zalmfilet en de spinazie. Doe hierover een beetje citroenzeste. Overgiet met de bechamelsaus. Werk de ovenschaal af met de aardappelschijfjes. Lepel de gesmolten boter hierover en zet in een voorverwarmde oven voor 35 minuten.
Met dank aan
Libelle lekker