Pasta met chipolata en merguez
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 4 chipolata worsten
- 4 merguez worsten
- 1 aubergine in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 gele paprika in stukjes
- 6 tomaten in blokjes
- 2 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 5 dl tomaten passata
- 70 gr tomatenpuree
- 500 gr linguini
- 200 gr pecorino
- Zonnebloem of olijfolie
- Kruiden:
- Gerookte paprikapoeder
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
- Verse oregano
- Verse basilicum
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Haal het vlees uit de worsten en maak hier kleine balletjes van.
Verwarm in een pan een beetje olie en bak hierin de balletjes aan. Haal na het bakken de balletjes uit de pan en laat deze uitlekken op wat keukenpapier.
Voeg de ui en de knoflook toe aan de reeds gebruikte olie in de braadpan en bak deze glazig. Voeg hierna de blokjes aubergine toe en stoof alles mooi aan. Hierna voeg je eveneens de paprika en de courgette toe en laat je het geheel verder stoven.
Doe de tomatenpuree bij de groenten en kruid met gerookte paprikapoeder. Haal de blaadjes van de takjes tijm, rozemarijn en oregano en hak deze wat fijner. Voeg de kruiden bij de gestoofde groenten.
Voeg hierna ook nog de tomatenblokjes bij het geheel en overgiet met de passata. Kruid naar smaak met peper en zout.
Als laatste voeg je de balletjes terug bij de saus en laat dit nog op een zacht vuurtje verder pruttelen.
Kook in een ruime pot licht gezouten water en voeg hierbij de linguini.
Serveer de pasta met wat saus en rasp hierover pecorino kaas. Werk af met een takje verse basilicum.
Met dank aan
Dagelijkse kost