Pasta met kip en spinazie
Aantal personen
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 150 gr pasta
- 300 gr bladspinazie
- 150 gr roomkaas met kruiden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 kipfilets
- 2 el pijnboompitjes
- Olie of boter
- Kruiden:
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid met peper en zout.
Verwarm wat olie of boter in een braadpan, bak hierin de kippeblokjes tot ze goudbruin zijn.
Haal de kippeblokjes uit de pan en laat op een keukenpapiertje uitlekken.
Fruit de ui in dezelfde pan, eventueel met extra boter of olie toegevoegd, totdat ze glazig zijn. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe.
Nadat de spinaziehoeveelheid verminderd is, voeg je de roomkaas toe. Roer goed om.
Meng de kippeblokjes onder de groentensaus.
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder boter, zet ze nadat ze lichtbruin gekleurd zijn eventjes opzij.
Kook ondertussen de pasta in een ruime hoeveelheid licht gezouten water tot hij beetgaar is.
Voeg enkele druppels olie toe aan het water.
Giet de pasta af en meng de saus onder de pasta. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.