Pasta met pikante tomatensaus van gehakt en parmaham
Hoeveelheid
Voor 4 personen
Ingrediënten
Saus:
- 800 g gehakte tomaten uit blik
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teen look
- 1 chillipeper
- 250 kalfsgehakt
- 150 g parmaham
- geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie of zonnebloemolie
- Room
- Kruiden:
- Paprikapoeder en cayennepeper
- Gedroogde oregano en basilicum
Pasta
- 450 g pasta
- scheutje olie
- zout
- water
Bereidingswijze
Saus
- Doe een scheutje olie in de braadpan en voeg het geplet teentje look toe.
- Doe het gehakt in de pan en kruid met het currypoeder en cayennepeper, duw het met een vork uiteen tot het korrelig is.
- Voeg de gesnipperde uit en sjalot toe en laat even doorbakken.
- Voeg de parmaham toe, in blokjes gesneden, en laat 30 seconden meebakken.
- Voeg de tomaten toe.
- Verkruimel de chillipeper in de tomatensaus en kruid met oregano en basilicum.
- Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
- Voeg een geutje room toe aan de saus.
Pasta
- Kook de pasta in een ruime hoeveelheid licht gezouten water tot hij beetgaar is.
Voeg enkele druppels olie toe aan het water. - Giet de pasta af en serveer met een lepel saus en de geraspte parmezaan