DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Patatas Bravas

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 600 krieltjes
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl harissa pasta
  • 1 tl suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 blaadje laurier
  • 200 ml witte wijn
  • Mayonaise
  • Grof zout
  • Zonnebloem- of olijfolie

Benodigdheden

  • Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 230°C.

Spoel de aardappelen schoon en dep ze droog.  Snij ze in partjes en meng ze met de olie. 

Leg ze op een ingevette bakplaat en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij hem in blokjes.  Pel en snipper de ui en knoflook.

Fruit de paprika, ui en look in wat olie. Voeg het paprikapoeder toe en laat even meebakken.

Doe de passata, wijn en laurier erbij en roer om. 

Breng op smaak met de harissa, suiker, azijn.

Dek af en laat op een zacht vuur 30 minuten stoven.