Pompoenkerrysoep
Hoeveelheid
6 personen
Ingrediënten
- 1 butternut pompoen
- 2 grote rode ui
- 6 teentjes knoflook
- 2 l kippenbouillon
- 200 ml room
- 6 kardemom peulen
- 2 tl kurkuma
- 4 el kerriepoeder
- Zonnebloem- of olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185°C.
Pel de ui en snij in grote stukken en pel de knoflook.
Schil de butternut, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in grove stukken.
Plet de kardemompeulen.
Meng het vruchtvlees van de butternut, de ui en de knoflook met 63 eetlepels olie, het kerriepoeder, de geplette kardemompeulen, de kurkuma en peper en zout.
Gaar 30 minuten in de oven.
Haal uit de oven, doe de groenten in een grote kookpot en breng samen met de kippenbouillon aan de kook.
Laat 5 minuten koken en mix fijn. Voeg de room toe en kruid met wat extra kerriepoeder, peper en zout.
Referentie
Met dank aan
Libelle lekker