DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Quiche Lorraine

Hoeveelheid 

Voor 4 personen 

Ingrediënten 

  • 1 vel bladerdeeg 
  • 1 prei 
  • 1 ui 
  • 200 gr gerookte spekblokjes 
  • 4 eieren 
  • 200 gr geraspte gruyèrekaas 
  • 200 ml room
  • Boter  
  • Kruiden: 
  • Nootmuskaat 
  • Peper 
  • Zout 

Bereidingswijze 

Bekleed een bakvorm zorgvuldig met het bladerdeeg. Snij overtollig deeg bovenaan weg. Prik in de deegbodem gaatjes met een vork. 

Laat ondertussen een oven voorverwarmen op 180°C. 

Maak de prei en de ui schoon. Versnipper de ui in kleine stukjes en snij de prei in fijne reepjes. Verhit in een stoofpot een beetje boter en fruit hierin de ui. Voeg de prei toe en stoof dit tot ze bijna gaar zijn. Laat het geheel een beetje afkoelen. 

Verhit een pan zonder boter of olie en bak hierin de spekblokjes goudbruin. Laat de spekblokjes uitlekken op een bord met wat keukenpapier. 

Doe in een mengkom de eieren en klop deze los. Voeg de room toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

Verdeel de spekblokjes en het groentenmengsel over de bakvorm. Overgiet met het eiermengsel. 

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel voor 25 minuten totdat dit mooi van kleur is. Zorg er wel voor dat de vulling mooi gestold is.  

Dien de quiche warm of lauw op. Lekker met een extra slaatje. 

Je kan ook in plaats van een grote vorm meerdere kleine vormpjes gebruiken en dit als hapje of voorgerechtje serveren.