DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Rilette van zalm met spinaziepesto

Hoeveelheid 

8 personen 

Ingrediënten 

  • 300gr zalmfilet
  • ¾ sap van een citroen 
  • 1 el zure room 
  • 0,5 kl roze peper gekneusd 
  • 50 gr jonge spinazie 
  • 0,5 teentje look 
  • 25 gr pijnboompitten 
  • 1 el geraspte Parmezaan 
  • 2 el zonnebloemolie 
  • 8 kleine grisini stokjes 
  • Kruiden: 
  • Peper 
  • Zout 

Bereidingswijze 

Stoom de zalmfilet tot hij gaar is. Laat deze wat afkoelen en plet de zalm met een vork. Meng de zalm met de zure room, het citroensap en de roze peper. Kruid naar smaak met peper en zout. 

Om de pesto te maken voeg je de spinazie, de knoflook, de pijnboompitten, de geraspte Parmezaan en de zonnebloemolie samen in een blender en mix deze tot een smeuïge pesto. Kruid verder af met peper en zout. 

Vul elk aperitiefglaasje met een bodempje pesto en vul verder aan met de zalmmix. Decoreer met een grisini stokje.