Risotto met Asperges
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 250 g arboriorijst
- 500 g asperges
- 1 sjalot
- 115 g vers geraspte parmezaan
- 3 el Boter
- 125 ml witte wijn
- 1 l kippenbouillon
Benodigdheden
- Pan met dikke bodem
- Kookpot
Bereidingswijze
Schil de asperges en verwijder het houtachtige uiteinde. Snij ze in beetklare stukjes (3 à 4 cm). Blancheer ze in licht gezouten kokend water en spoel ze af onder koud water. Hou wat van het kookvocht apart.
Verwarm 3 eetlepels boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Stoof de fijngesneden sjalot, voeg wanneer deze glazig wordt de rijst toe. Bak de rijst al roerend, tot hij eveneens glazig wordt (niet laten bruin worden).
Blus de rijst met de wijn en de helft van de bouillon. Voeg de rest van de bouillon stelselmatig toe tot de rijst gaar is, en de bouillon volledig is opgenomen door de rijst. Niet roeren in de rijst !
Haal van het vuur, voeg nog een klontje boter, de parmezaanse kaas en de asperges toe en roer voorzichtig om.
Kruid af met peper en zout
Referentie
Libelle Lekker