DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Risotto van vergeten groenten

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 3 kervelwortelen of aardperen
  • 2 pastinaakwortelen
  • 1 andijvie
  • 3 pollepels risottorijst
  • 6 pollepels groentebouillon
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 60 g vers gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaak en de kervelwortels, en snij ze vervolgens brunoise.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan of kookpot en stoof er de groenten aan.
  • Voeg na een paar minuten een beetje groentebouillon toe, en laat de groenten verder garen op een zacht vuur.
  • Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta
  • Zet een ruime kookpot met een scheutje olijfolie op een matig vuur.
  • Stoof hierin al roerend de uien en de look aan. Let op: zorg ervoor dat de uien niet kleuren.
  • Schep vervolgens de risottorijst in een kookpot. Reken ongeveer 2 maten groentebouillon voor 1 maat rijst.
  • Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Let op: zorg ervoor dat je niet roert.
  • Snij de andijvie in kleine reepjes
  • Controleer regelmatig je rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.
  • Voeg er de gestoofde groenten aan toe. Meng vervolgens ook de reepjes andijvie onder de risotto.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen. Roer alles een laatste keer om.
  • Serveer de groentenrisotto in een diep bord.