Risotto van vergeten groenten
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 3 kervelwortelen of aardperen
- 2 pastinaakwortelen
- 1 andijvie
- 3 pollepels risottorijst
- 6 pollepels groentebouillon
- 2 uien
- 1 teentje look
- 60 g vers gemalen Parmezaanse kaas
- 1 klontje boter
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Schil de pastinaak en de kervelwortels, en snij ze vervolgens brunoise.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan of kookpot en stoof er de groenten aan.
- Voeg na een paar minuten een beetje groentebouillon toe, en laat de groenten verder garen op een zacht vuur.
- Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta
- Zet een ruime kookpot met een scheutje olijfolie op een matig vuur.
- Stoof hierin al roerend de uien en de look aan. Let op: zorg ervoor dat de uien niet kleuren.
- Schep vervolgens de risottorijst in een kookpot. Reken ongeveer 2 maten groentebouillon voor 1 maat rijst.
- Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Let op: zorg ervoor dat je niet roert.
- Snij de andijvie in kleine reepjes
- Controleer regelmatig je rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.
- Voeg er de gestoofde groenten aan toe. Meng vervolgens ook de reepjes andijvie onder de risotto.
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen. Roer alles een laatste keer om.
- Serveer de groentenrisotto in een diep bord.