DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Roggeverdommeke

Hoeveelheid

1 groot brood (+- 800 g)

Ingrediënten

  • 400 g (volle) Tarwebloem type 55
  • 100 g roggebloem
  • 8 g droge gist
  • 8 g zout
  • 15 g zonnebloemolie
  • 320 g melk
  • 2 handen rozijnen

Bereidingswijze

  • Weeg alles af en meng het ongeveer 15 minuten in de keukenrobot op de laagste stand met de deegkneder.
  • Vorm een bol van het deeg.
  • Vet een kom licht in, plaats hierin het deeg en dek af met plasticfolie
  • Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even kort door en plaats het in de gewenste vorm.
  • Laat anderhalf uur rijzen (tot het deeg ongeveer volume is verdubbeld)
  • Bak 15 a 20 minuten op 200 graden.