DIY

Wanneer een hobby een passie wordt

Rosbief op Zwitserse wijze

Hoeveelheid

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • 2 tomaten
  • 6 sneden raclettekaas
  • 2 el boter
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Snij 6 schijfjes tomaat, en snij vervolgens de korst af van de sneetjes raclettekaas.
  • Laat 1 el boter heet worden in een braadpan en korst het vlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Neem de pan van het vuur, doe er 1 el water in en laat er nog 1 el boter in smelten. Leg het vlees op een vleesplank en maak er aan de bovenkant 6 insnijdingen in, diep genoeg om een schijfje tomaat in te steken. Steek bij elk schijfje tomaat ook een sneetje raclettekaas.
  • Keg het vlees in een ovenschotel en overgiet met het in de pan gebleven braadvocht. Braad het 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  • Laat het vlees vervolgens nog 5 à 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven. Zeef de saus en geef ze apart bij.