Rosbief op Zwitserse wijze
Hoeveelheid
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg rosbief
- 2 tomaten
- 6 sneden raclettekaas
- 2 el boter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Snij 6 schijfjes tomaat, en snij vervolgens de korst af van de sneetjes raclettekaas.
- Laat 1 el boter heet worden in een braadpan en korst het vlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Neem de pan van het vuur, doe er 1 el water in en laat er nog 1 el boter in smelten. Leg het vlees op een vleesplank en maak er aan de bovenkant 6 insnijdingen in, diep genoeg om een schijfje tomaat in te steken. Steek bij elk schijfje tomaat ook een sneetje raclettekaas.
- Keg het vlees in een ovenschotel en overgiet met het in de pan gebleven braadvocht. Braad het 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Laat het vlees vervolgens nog 5 à 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven. Zeef de saus en geef ze apart bij.