Scampi diabolique A-lain-provist
Hoeveelheid
3 personen
Ingrediënten
- 12 scampi
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 teentjes look
- Passata van kerstomaten
- Zonnebloemolie
- Kruiden:
- Paprikapoeder
- Piment d’espelette
- Basilicum
- Oregano
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Kruid met paprikapoeder.
Indien je gietijzeren pannetjes hebt kan je de scampi in deze pannetjes bakken in de oven, anders bak je ze op de grillpan even kort aan.
Maak de saus door de olie te verwarmen in een steelpannetje. Fruit hierin de sjalot en de fijn gesnipperde look op een laag vuurtje. Voeg de passata van kerstomaten toe en kruid met piment d’espelette (hoeveelheid afhankelijk van de intensiteit van de piment). Werk de saus verder af met een beetje oregano en basilicum.
Nadat de scampi kort zijn gebakken in de oven of de grillpan, overgiet je ze met de saus.
Je zet daarna de pannetjes nog even terug in de oven.
Dien op met een stukje stokbrood en garnier met een paar blaadjes verse basilicum.